Gå til innhold

Om Foffern

Med denne bloggen ønsker jeg å spre det gode budskap og få muligheten til å dele min store interesse og lidenskap for denne historiske drikken. I denne bloggen vil jeg dele mine ølopplevelser som jeg måtte komme over. Dette kan være smaking av øl jeg har kjøpt med hjem eller smakt på pub, eller andre serveringssteder. Jeg ønsker også å fortelle om opplevelser fra gode puber og restauranter jeg måtte besøke både innenlands og utenlands, for ikke å glemme festivaler og andre happenings med øl som fokus.

OM MEG SELV

På besøk hos Guinness Brewery i Dublin, april 2011.

Min store interesse for øl startet allerede som 17-åring da jeg var på studietur til München og fikk smakt skikkelig hveteøl  i en skikkelig biergarten. Vel hjemme i Norge var det bare å vente på 18-årsdagen så man kunne kjøpe øl. I starten handlet det om å kjøpe og smake alt som var i butikk. Etter hvert åpnet en ny verden seg for meg når jeg begynte å utforske utvalget på polet. Siden den gang har jeg fått smakt mange spennende øl med flotte reiser til blant annet Storbritannia og Praha hvor ølkulturen virkelig blomster. Ingenting er bedre enn å sitte på en skikkelig lokal pub med en god pint i hånden i dialog med gode venner eller regulars. Våren 2011 var jeg så heldig å studere i Reading rett utenfor London. Dette førte til flere reiser og besøk på ulike britiske puber, og jeg fikk virkelig suge til meg øl-og pubkulturen landet hadde å by på. Fantastisk var også ølfestivalen i Reading, og i tillegg en mindre en i Banbury. I april samme år var jeg også på reise til både Irland og Paris for å smake på øl og kjenne på ølkulteren her.

Høsten samme år kom jeg i kontakt med Stian som er leder i Venner av Nøgne Ø (VANØ) sin avdeling i Bergen og redaktør i NORØL (Norske Ølvenners Landsforbund). Gjennom studietiden i Bergen og med VANØ   har jeg kommet i kontakt med likesinnede som har gitt meg yttligere ølopplevelser gjennom fellessmakinger og andre happenings. I tillegg har omgang med andre ølinteresserter gitt meg enda mer kunnskap, og ikke minst interessante diskusjoner om øl. Høsten 2012 fikk jeg min endelige jomfrutur til ølmekkaen Brüssel.

I dag bor jeg igjen i hjembyen Bodø, og selv om byen ikke er noe ølmekka så håper jeg at jeg kan bygge videre på min erfaring og spre det gode budskap om øl og ølkultur. Til gjengjeld har Bodø endelig fått et nytt spennende mikrobryggeri, Bådin, som brygger solide øltyper. Jeg er i tillegg sertifisert øldommer, og dømmer under NM i hjemmebrygging. Jeg er også aktiv på ølrating-siden ratebeer.com hvor jeg blant annet poster alle mine smaksnotater.

Mail: kriztoffer88@gmail.com

One Comment leave one →
  1. november 24, 2013 3:27 pm

    Hei
    Kan jeg bruke bildene dine om Bådin?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: