Gå til innhold

En alkoholfri aften

mai 27, 2015

Det er sjelden jeg tar meg bryet med å teste ut alkoholfrie øl, eller «non-beer» som de kaller det i USA, når utvalget av alkoholholdige øl er såpass stort. Når jeg likevel sitter her og venter på å kjøre min kone til sykehus for å føde, da ble det en ypperlig anledning til å teste denne spesielle ølsjangeren. Vinmonopolets alkoholfrie sortiment er også segment som er i kraftig vekst, og valget for kvelden endte på Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei, Brewdog Nanny State og Mikkeller Drink’in the Sun. Denne gjengen skulle by på både overraskelser og skuffelser, uten at jeg hadde noen utpregede foråpninger i grunn.

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei 20150515_200538

Ølet ser like fantastisk ut som sin alkoholholdige bror med en uklar oransje farge, og et stort, off-white, kremet skum. Aromaen er også slående lik vanlig hefeweissbier med masse deilig banan, tørt høy, sitrus og nellik. Men hva skjer i smaken?! Er utrolig ubalansert med tørt høy og en merkelige treaktig beskhet. Her finner jeg også gjær, men på en ubehagelig måte, samt syrlig sitrus i ettersmaken. Det er noe som minner om hveteøl, men oppleves fryktelig tam. Munnfølelsen er også lett og vandig, og ølet har knapt bitterhet. Det hele begynte så bra, men utseende og lukt lovet nok alt for mye i forhold til smaken.

Mikkeller Drink’in the Sun 

Har en uklar oransje farge med et såpeaktig, off-white skumhode. Aromaen er jo helt enestående med 20150515_210612friske toner av fruktig humle, tropisk frukt, grapefrukt, appelsinskall, lime og gress. Smaken inneholder mye gressaktig humle, men med søte, fruktige fristelser i bakgrunnen. Ettersmaken domineres av harpiks, og oppleves litt stikkende. En smak som totalt sett ikke minner helt om øl egentlig. Munnfølelsen er naturlig lett, og bitterheten er ganske kraftig. En øl med mye fruktighet og bitterhet. Aromaen er fin, og smaken kun ok. Ølet er noe ubalansert, men kanskje grei til å være alkoholfri.

Til jul kom også Mikkeller ut med Drink’in the snow som må være en av bedre alkoholfrie juleølene. En overraskende ok øl med mye sødme som passet godt til kraftig julemat.

Brewdog Nanny State 

Dette ølet er klart, og har en mørk ravfarge. I forhold til de andre to har dette ølet kun litt, beige skum. Aromaen fylles av fru20150515_215908ktig humle, grapefrukt, furunåler og rugbrød. Smaken har mer rugbrød, brent malt og nøtter, og er noe besk i slutten. Munnfølelsen er lett og vandig, og med en kraftig bitterhet. Aromaen er forsiktig, og smaken er ubalansert med brente toner, og har en heftig beskhet og bitterhet i slutten.

 

Totaltinntrykket av denne minitesten av alkoholfrie øl er at dette ikke ble noen høydare. De beste alkoholfrie ølene later til å ha en solid aroma, men alle faller igjennom på smak og oppleves ubalansert. For de to sistenevnte har de satset veldig mye på at humlen skal kunne gjøre jobben med å gi mest mulig smak i en «non-beer».

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: