Gå til innhold

Mikkeller Chill Pils

mai 2, 2015

 

 

846-Mikkeller-Portraits-logo_720x600

Det må være år og dag siden jeg plukket med meg en ny og spennende pils fra butikken. Når jeg likevel tar med meg Mikkeller Chill Pils (4,7 %) er det heller ikke en helt ordinær type pils heller. Denne pilsen virket nemlig svært interessant da den er tilsatt mengder med appelsinjuice og appelsinskall i tillegg til de vanlige ingrediensene. Og øl fra Mikkeller er jo alltid et innbydende valg om det er på butikk eller pol da de stort sett leverer god kvalitet og en helt sinnsyk kreativitet til tider.

Ølet er klart, noe som er utpisk Mikkeller i grunn, og har en klassisk stråaktig, gyllen pilsfarge. Skummet er flott og likner pisket eggehvite. 20150501_193127Karboneringen er det heller ikke spart på. Det første som treffer nesen vitner om at det definitivt er en tsjekkisk pils i bunnen med toner fra Saaz-humlen, og videre sitron, tørt høy og lys malt. Nærmere glasset blir jeg møtt med tropiske frukter, nyklippet gress og fruktige humletyper.

I smaken er det enda mer fruktig humle med preg av appelsin («shocking»), grapefrukt og mer tørt høy. Avslutningen er noe tørr. Munnfølelsen er lett og glatt, og ølet har en fin balansert bitterhet. Dette er virkelig en frisk og fruktig øl som passer utmerket i vårsola. Ølet framstår som en fin kombinasjon mellom en typisk, fruktig amerikansk pale ale og en pils. Litt mer pils hadde kanskje vært å foretrekke mellom frukten ellers, men absolutt et solid øl.

 

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: