Gå til innhold

Butikkøl på boks er kult

april 25, 2015

Lenge har man assosiert boksøl med billig øl som smaker lite, men i den siste tiden ser ting ut til å endre seg mye. Fler håndtverksbryggerier Garage-Project_2 går nå over til å bruke boks til sine øl, og spesielt øl som er ment  til å drikkes fersk med godt innslag av humle. Metallboksen gir god beskyttelse mot sol og luft, men egner seg ikke til lagringsøl som er avhengig av ettergjæringen på flaske og svak tilførsel av oksygen. Dette er en gryende trend i utlandet, men også her til lands har for eksempel Lervig lansert butikkøl på boks. Nå vokser antallet boksøl fra håndtverksbryggerier både i butikk og på Vinmonopolet, og mange har faktisk pant.

Fra den andre siden av jordkloden er det nå kommet boksøl fra det New Zealandske bryggeriet Garage Project på lokalbutikken. Dette er en lys ale tilsatt New Zealandske humletyper kalt Hapi Daze (4,5 %).

Ølet har en innbydende oransje farge, og er nokså tåkete. Skummet legger seg på toppen og er kremet med en lys beige farge. Aromaen20150424_210849 skuffer ikke og er som håpt fruktig og fin. Her finnes lime, grapefrukt, litt furu og plenty med New Zealandsk humle som karakteriseres med et fruktig og dieselaktig preg. I smaken er også disse klassiske humletypene fremtredende med innslag av tørt høy, gress og mer grapefrukt. Ølet har en overraskende medium fylde til å være et butikkøl, og en glatt munnfølelse. Bitterheten er, som resten av ølet, fint balansert. Hapi Daze fremstår som et humlerikt og friskt, og er en solid utgave av en lett ølsjanger.

Tidligere denne måneden testet jeg Beavertown Neck Oil (4,3 %) fra London som også er tilgjenglig på boks i butikk. Dette er en lett-drikkelig, humlerik ale som på samme hvis klarer å være fruktig og smakfull.

 

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: