Gå til innhold

En smakebit av Hemnes Mikrobryggeri

mars 23, 2015

hemnes.jpg (forside_hovedsak)

Man må lete godt for å finne øl fra Hemnes Mikrobryggeriet, spesielt med sitt tilhold på Hemnesberget utenfor Mo i Rana. Bryggeriet startet opp sin bryggevirksomhet i 2013, og har så langt hatt fokus på øl i butikkstyrke. Ved en snarvisit innom Mo i Rana hadde jeg håp om å lett finne øl både fra Hemnes og Mosjøen mikrobryggeri. Det endte med at jeg fant én butikk som hadde to øl fra Hemnes; 808 (4,7 %) og Blues (4,7 %). Når jeg senere skulle teste ølene oppdaget jeg til min forskrekkelse at ølene var passert/nesten passert utløpsdato. Dermed blir denne testen med dette forbeholdet:

 

Hemnes 808: 20150318_191651

Bryggeriets signaturøl er av typen pilsener, og er oppkalt etter fylkesveien som leder til mikrobryggeriets lokaler på Hemnesberget. Ølet har en svakt uklar, lys ravfarge med et off-white skumhode. Aromaen preges av lys malt, men med innslag av mørkere typer. Det gir et preg av brød, vått høy og litt karamell, krydderurter og kokte grønnsaker. Ølet skal være tilsatt den klassiske Saaz-humlen, men denne savner jeg i aromaen. Dette skyldes nok ølets alder.

Smaken er maltrik med toner av vått høy, gressaktig humle, harpiks og lette kryddertoner. Munnfølelsen er lett og glatt. Bitterheten har den ikke mistet som både er balansert og behagelig. Totalt sett er dette et litt pussig og funky øl, som mest sannsynlig er over the top. Ølet er på dette stadie ikke helt i balanse, men interessant nok innenfor sin sjanger.

 

Hemnes Blues: 20150318_212028

Blues (ja, de har også en Jazz i sortimentet), er bryggeriets mørkere alibi og er brygget i retning av en engelsk ale. Ølet er bronsefarget, og er svakt uklart. Off-white, solid skum på denne. Maltrik aroma som minner om rugbrød, karamell, solbær, tørket frukt, lær, lyng, blomster og litt krydder.

Smaken domineres også av maltsødme med toner av fudge, lær og gressaktig humle mot slutten. En touch av alkohol kjennes også, og noe som er merkelig på et såpass lett øl. Munnfølelsen er naturlig lett og glatt, og bitterheten oppleves balansert. En litt rar og ubalansert øl, men smakfull og interessant.

 

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: