Gå til innhold

Kinn med nytt øl i nytt format

februar 14, 2015

Kinn bryggeri fra Florø er, siden sin oppstart i 2009, kjent for å selge i øl i typiske deleflasker på 0,75 liter. Nå har dekinn_1 varslet at noen av de sterkere ølene deres vil dukke opp i det mer normale formatet 0,33, og et av dem er Svarthumle (6,5 %). Kinn Svarthumle er bryggeriets første forsøk på en såkalt black IPA; en IPA med innslag av mørkbrente maltsorter.

Kinn Svarthumle

Ølet har en dyp nøttebrun til svart farge, og det dannes et lite, elfenbensfarget skumhode. Aromaen er veldig stout-rettet med solide toner av mørk sjokoladekake, 20150213_214807kaffe, brent ved og mørke bær. Her finner jeg også hint av røyk og tørket frukt. I smaken er det mer preg av de brente tonene som minner mest om aske, men også nougat og eik smyger seg fram på tungen. Eikepreget minner meg litt om tequila i grunn, og gir ingen umiddelbare gode assosiasjoner. Munnfølelsen er silkete og glatt, og ølet har en solid bitterhet.

Førsteinntrykket er at dette er en interessant vri på en black IPA som lener seg mest mot en stout. Ølet inneholder alene den britiske humletypen East Kent Goldings, og IPA-delen av ølet kommer tydeligst fram i bitterheten som brer seg i ettersmaken. Aromaen er flott og ølet er absolutt smakfullt, men oppleves litt pussig og ubalansert.

Link til bryggeriet: http://www.kinn.no/

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: