Gå til innhold

Hornbeer Funky Monk – et hyggelig gjensyn

januar 4, 2015

Det ga gode minner å ta opp en ny flaske fra ølkjelleren brygget av Hornbeer. For noen år siden ble det danske hornbeer_logobryggeriet lansert i Norge, og jeg ble øyeblikkelig frelst av deres kraftige imperial stout Black Magic Woman (10 %). Siden første møte har jeg videre latt meg imponere av bryggeriets kreasjoner, og spesielt de kraftigste bryggene. Ølene har god kvalitet uansett ølstil, og er ofte svært smakfulle. I tillegg er flaskene iøynefallende med etiketter som består av fargerike kunstmalerier som kler ølets navn.

Siden lanseringen har bryggeriet kommet med flere godbiter, og andre nevneverdige øl er de to imperial stoutene Caribbean Rumstout (11 %) og The Fundamental Blackhorn (11 %), samt black IPA’en Hophorn (9,3 %). Nå var det lenge siden jeg sist drakk en fra Hornbeer, så det var gledelig å oppdage at jeg hadde Funky Monk (8,8 %) liggende. Ølet skal være et klassisk mørk klosterøl, og min utgave var attpåtil nesten to år gammel med flaskedato tilbake i februar 2013. 20150103_205938

Funky Monk har en svakt uklar, brunaktig ravfarge, og er toppet med et solid og kremet, elfenbensfarget skumhode. Ølet har en flott aroma med preg av tørket frukt, sjokolade, lær, britisk fudge, brød og litt alkohol. Smaken følger opp på imponerende vis med tilleggsnoter av mer svisker, lær og lakris. I munnen oppleves ølet mykt og fyldig, og har en fin bitterhet i ettersmaken, mulig om noe bitrere enn klassikerne fra Belgia.

Dette er virkelig et fint og fyldig øl med en velbalansert smak. Det som slår meg etter noen slurker er at ølet skriker etter å kombineres med en kraftig kjøttgryte eller en smakfull ost.

Link til bryggeriets hjemmeside: http://hornbeer.dk/

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: