Gå til innhold

Bådin Rensåsen Remix – Et år er gått

november 2, 2014

946426_386022438169977_1083591206_n

22. november er det ett år siden Bådin lanserte sitt første øl, og hvilken start det ble! Første ølet var som kjent Rensåsen, en fruktig og humlet amerikansk type pale ale. Kort tid etter var Bådin ute med flere øl, wit’en Mjelle og juleølet Stille Dal. Utover 2014 har oppskriftene blitt finpusset, og til sommern kom den humlete saisonen Moloen, en skikkelig frisk og fruktig sak. For ikke lenge siden var bryggeriet ute med den nye IPA’en Vestfjorden.

I anledning 1-årsjubileet har bryggeriet tatt tak i åpningsølet Rensåsen og gjort en vri på det. I denne remixen, som er tenkt som en engangsproduksjon, er det benyttet humletypen Citra i stedet for den vandte Mosaic-humlen i det vanlige Rensåsen-ølet. Rensåsen Remix (5 %) slippes i den kommende uken på Vinmonopolet.

Rensåsen Remix 20141101_203604

Ølet har en flott oransje farge, og er nokså uklar. På toppen av ølet dannes et lite, off-white-farget skum. Som de fleste Bådin-ølene, så er det ikke noen bombe at også dette ølet har en innbydende og fruktig aroma. Her finnes tørket aprikos, fruktige humleblomster, nyklipt gress, appelsinjuice og en liten dæsj urter, sitrus og harpiks. Smaken domineres av fruktig humle med appelsinskall, sitrus og litt grapefrukt. Avslutningen er tørr og består av tørt gress og lys malt. Munnfølelsen er glatt og litt silkete. Bitterheten er solid, men behagelig og balansert. Dette er en skikkelig fruktig og humlerik amerikansk pale ale. Humletypen kommer virkelig frem i dette lettdrikkelige ølet.

Bådin fortsetter å utvikle seg, men kommer ikke bare med nye øl. I disse dager monterer nemlig bryggeriet en egen flaskemaskin som hjelper på med fyllingen av flasker, korking og festing av etiketten på flaskene. Dette gjør at produksjonen kan øke, og uten stor avhengighet av dugnadsånden. I tillegg har Bådin planer med å ansette en i full stilling fra og med nyttår. Bryggeriet går altså spennende tider i møte, og vil forhåpentligvis bli mer tilgjengelig i resten av landet i det kommende året.

20141030_185922

Ny flaskelinje monteres, og med god eksperthjelp for finjustering.

Link: http://baadin.com/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: