Gå til innhold

Little Creatures Pale Ale – Øl fra andre siden av jorden

oktober 4, 2014

images

Det er ikke hver dag det dukker opp øl helt fra Australia her til lands, selv om Vinmonopolet etter hvert har fått flere i sitt sortiment fra New Zealand like ved; 8 Wired og Garage Project. Skepsisen er 20140927_201433alltid stor når det gjelder humlerike øl som har tatt den lange ferden fra områdene totalt på motsatt side av kloden fra Norge. Ølet mister nemlig fort humlepreget ølet hadde da det var ferskt. Denne usikkerheten har jeg også når det gjelder Little Creatures Pale Ale (5,2 %) fra byen Framantle i Australia. Little Creatures Pale Ale har jeg lenge hørt gode gjetord om, og det var særdeles gledelig å se dette ølet dukke opp i polet sitt sortiment i år. Ølet ble første gang brygget i 2000 og ble lansert som et mer smaksfullt tilbud enn den ellers iskalde og lyse lageren det australske folk forbandt med øl.

Little Creature Pale Ale har en svakt uklar oransje farge, og med et lyst beige skumhode. En fruktig aroma møter meg med toner av appelsin, mango, gress, fruktige humletyper, lys malt og sitrusfrukter. Selv om jeg plukker opp litt av hvert i aromaen er den likevel litt mer forsiktig enn ventet. Smaken er også fruktig, og litt søt. I en ellers noe tørr ettersmak smyger nyklipt gress og fruktig humle seg frem, og i tillegg litt høy. Munnfølelsen er myk og glatt, og har en middels bitterhet.

Little Creatures Pale Ale er en solid, balansert og fruktig pale ale. Likevel har jeg en følelse av at ølet er litt mer forsiktig i sin framtoning en det kanskje er når det drikkes lokalt og ferskt.

Link: littlecreatures.com.au/

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: