Gå til innhold

Ringnes med ny Polaris og nye importøl

september 23, 2014

Jeg har tidligere latt meg imponere av Polaris-ølene til Ringnes, både Imperial Polaris (10 %), som er en doppelbock, og Superior Polaris (10,5 %) som er en fatlagret versjon av førstnevnte. Disse 20140913_202810ølene er brygget i samarbeid med Brooklyn Brewery. I disse dager er Ringnes aktuell med en ny øl i Polaris-seriene, og igjen er det snakk om et kraftig lagerøl. Polaris Baltisk Porter (7 %) er et resultat av Ringnes sin hjemmebryggerkonkurranse i 2013 som handlet om å brygge den beste baltiske porteren. Et par karer fra Trondheim stakk av med seieren, og premien var å få brygge sitt vinnerøl hos Ringnes i forbindelse med finalen i NM i hjemmebrygging april 2014.

Polaris Baltisk Porter har en klar og dyp rødbrun farge med et fint lys brunt skum. Aromaen preges av lær, tre, søt malt, sjokoladetrøfler, kaffe og hint av melkesukker (laktose). Smaken oppleves mer brent hvor det er mer av kaffe og aske, samt litt gummi faktisk. Likevel har ølet fortsatt søte undertoner av sjokolade. Munnfølelsen er glatt, og bitterheten holdes på et lavt nivå. Polaris Baltisk Porter er et velbalansert og flott øl, og med en fin brenthet gjennom hele fjøla. Ringnes anbefaler ølet til stekt og grillet mat, men også som en god følgesvenn til dessert.

Ringnessmithwicks1

Ringnes har også i denne måneden lansert nye importøl i vårt land. På butikken dukker det nå opp Smithwicks Pale Ale (4,5 %). Ølet er irsk og kommer fra den lille koselige byen Kilkenny som bare  20140912_220625er en kort busstur fra Dublin, og som anbefales på det sterkeste. Bryggeriet Smithwicks kunne i 2010 feire 300-årsjubileum, og ligger tett ved det flotte St. Francis-klosteret.

I Smithwicks Pale Ale er det brukt intet mindre enn 100 %  pale malt, og det syns med sin gyldne oransje farge.  Ølet toppes med et off-whitefarget solid skum. Aromaen er søt med toner av kjeks, appelsin, sitron, lys malt, gelégodteri, og med humle lurende i bakgrunnen. Lett og behagelig. Over til smaken kjenner jeg høy og mer lys malt, samt litt fudge i en ellers tørr avslutning. Munnfølelsen er glatt, og ølet har en moderat bitterhet. Dette er en lettdrikkelig, balansert og skikkelig klassisk britisk type pale ale. Ølet anbefales til lettere middagsretter som kylling og pasta.

I tillegg har Ringnes har tatt inn de klassiske hveteølene fra Franziskaner i München, både Hefe-Weissbier index(5 %) og Hefe-Weissbier Dunkel (5 %). Dette er hveteøl som har falt i smak ved tidligere utenlandsreiser, og blir en glede å se her til lands. Begge ølene er friske, fruktige og balanserte. Der mange mørke hveteøl kan bli litt i overkant søte, har denne dunkelweizen et behagelig sødmenivå. Disse hveteølene er tilgjengelig på Vinmonopolets bestillingsutvalg og anbefales om du er glad i hveteøl.

 

Linker:

https://www.franziskaner-weissbier.de/

www.smithwicks.ie/

http://ringnes.no/

 

Takker Ringnes for tilsendte vareprøver.

 

 

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: