Gå til innhold

Vestfjorden – Bådin med mer humle

september 13, 2014

946426_386022438169977_1083591206_n

Bådin er i disse dager aktuell med et nytt tilskudd til sitt ølsortiment, og igjen står humlen i fokus. Det nye ølet bærer navnet Vestfjorden (6,6 %), og er betegnelsen på havgapet mellom Bodø og 20140909_185902Lofoten. Vestfjorden er en india pale ale hvor det er benyttet de amerikanske humletypene Amarillo og Simcoe.

Vestfjorden har en uklar og dyp oransje farge, og med et beige skumhode. Ølet er øyeblikket aromatisk preget av store deler fruktig humle. I aromaen kjennes også harpiks, råhumle, fersken og blomstertoner. I bakgrunnen kjennes litt rugbrød, og tillegg hint av utoner som kokt kål og den søtlige diacetyl. Smaken oppleves mer søt enn ventet, men har fortsatt en del fruktige toner, og spesielt appelsin. Undertonene domineres av søt malt og litt karamell, mens avslutningen består av gress og er tørr. Munnfølelsen er fyldig og glatt, og bitterheten holdes på et middels nivå og henger lenge igjen i munnen.

Dette er en IPA slik jeg liker den; fruktig humle balansert av et solid maltpreg. Bryggeriet har allerede gitt beskjed om et økt humlenivå og annen gjærtype på kommende utgaver av Vestfjorden. Med små justeringer kan dette virkelig bli en ny Bådin-favoritt.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: