Gå til innhold

Neptun – Berentsens med årets siste sommerhilsen

september 2, 2014

logo247x129

Som flere av norges bryggerier med ulikt hell, har også Berentsens Brygghus nå kommet med en belgisk wit på markedet helt på tampen av sommeren. I disse dager er nemlig Berentsens aktuell med 20140902_152656Neptun Wit (4,7 %), og er brygget som en skikkelig belgisk wit med knuste korianderfrø og skall fra bitre appelsiner. Det er naturlig nok benyttet belgisk gjær og hveteflak i bryggingen.

Neptun ser også ut som en klassisk wit med en uklar og matt stråfarge. Ølet danner også et fint off-white farget skumhode, og er nokså karbonert. Aromaen er umiddelbar fruktig med det samme jeg åpner flasken! Her finner jeg masse appelsin, men også belgisk gjær, blomstertoner, sitrus, høy og hvetebakst med kardemomme. Smaken åpner også med en del blomstertoner som heller mot en såpeaktig smak. Videre følger flere kryddertoner, og korianderen kommer her tydelig frem. Ettersmaken preges av høy og lys malt. Munnfølelsen er både silkemyk og sprudlende på samme tid, og bitterheten er lav.

Neptun er en skikkelig fruktig wit med store mengder blomsterliknende fruktighet som tenderer mot såpe, kanskje litt i overkant. Ølet er ellers friskt med en søt bakgrunn. Bryggeriet anbefaler ølet til sjømat, og det kan jeg tenke meg er midt i blinken for Neptun wit!

For de som likte Frihetsølet til Berentsens, som ble brygget i forbindelse med grunnlovsjubileet, har gode nyheter i vente. Ølet opptrer nemlig i ny drakt fra høsten under navnet Berentsens Gullkorn (6,5 %).

Link: http://www.berentsens.no/

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: