Gå til innhold

Ølansvarlig med hjerte for faget

juli 18, 2014

En av de mange koselige tingene med å besøke min far på Kolsås i Bærum er å stikke innom den lokale Meny-butikken og tråle hyllene etter spennende ølnyheter. Dette er nemlig en Meny-butikk som lenge har hatt et mer spennende ølutvalg enn de fleste andre daglivarebutikker (selv innenfor Meny-kjeden). Det er som regel her jeg kan finne nye øl i butikkstyrke enten det er fra et lokalt bryggeri på østlandet eller fra USA.

20140704_110650

Butikkens ølsortiment er ikke tilfeldig og denne sommeren var jeg så heldig å endelig møte personen som står bak dette fantastiske ølutvalget på Meny Kolsås. I en mellomstor Meny-butikk et stykke utenfor stor-Oslo og ved foten av den sagnomsuste Kolsåstoppen, sørger Lars Engen alltid for velfylte butikkhyller med spennende og solide øl fra fjern og nær. Det er alltid hyggelig å møte likesinnede og spesielt folk med ølansvar for lokale butikker hvor jeg handler; Lars er i tillegg aktiv på Ratebeer, deltar på store ølsmakinger og elsker å prate om øl. 20140704_104832

Lars har kanskje ikke ansvar for det største utvalget av øl i butikk her til lands, men helt klart et av de beste. Ølutvalget blir likevel større, men i spesialhyllene for øl havner nemlig ikke hvilke som helst øl under 4,7 %. Lars kunne fortelle at han nøye vurderer hvilke øl som havner i hyllene, og gjør research hvis nødvendig. Ved i tillegg å drive egen import av øl til butikken finner du øl i denne butikken fra store ølnasjoner som ikke er 20140704_104739like vanlig i andre daglivareforetninger. Likevel liker Lars å fokusere på norske øl og prøver å få tak i et solid utvalg fra landets mikrobryggerier, og enkelte småskalabryggerier leverer til og med øl direkte til butikken. Naturlig nok finner du også samlede verker av butikkøl fra Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir og Kinn. Ved mitt besøk i sommer viste Lars stolt fram sine åtte flasker med Hubertus Jålebukk han hadde fått tak i, et overraskende godt og balansert fruktøl.

I tillegg et solid ølutvalg er prisene også i norgestoppen, og du må lete godt for å finne en halvliter over 50 kr. Så neste gang du skulle befinne deg i området anbefales et besøk innom Meny Kolsås, og det er stor sannsynlighet for at Lars er å finne luskende rundt ølhyllene for å sette inn nye spennende øl, og før du vet ordet av det er ølpraten i gang.

20140704_104700

Reklamer
3 kommentarer leave one →
 1. Lars von Hapen permalink
  august 14, 2014 7:54 pm

  Lurer på om de har produktene fra Mjød Engros ?

  • august 20, 2014 6:11 pm

   Heisann! Har fått bekreftet at de ikke fører disse produktene for øyeblikket.

 2. Lars von Hapen permalink
  november 23, 2014 7:34 pm

  Vi handler alle merkene på Centra Høvik eller Ultra Sandvika – der har de «alt».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: