Gå til innhold

La Trappe gjør storinnrykk

mai 29, 2014

la Trappe

I mai-slippet til polet var nyhetslisten dominert av det nederlanske og produktive trappistbryggeriet La Trappe. Bryggeriet i klosteret Koningshoeven er plassert mellom byen Breda og Eindhoven, og startet opp rundt 1881. Siden rundt årtusenskiftet har det vært mye action knyttet til trappistbryggeriet, og i den senere tid har det tradisjonelle bryggeriet mistet sin strenge trappistsertifisering da det begynte sitt samarbeid med Bavaria Brewery i 1999 på grunn av at La Trappe fikk for mye kommersiell hjelp. I 2005 ble det enighet om å involvere monkene i klosteret mer under bryggingen, og fikk tilslutt sertifiseringen som et autentisk trappiskbryggeri tilbake.

Lenge har Tripel (8 %), Dubbel (7 %) og Blond (6,5 %) vært tilgjengelige fra La Trappe, og er alle solide øl. I dag tilbyr bryggeriet en bredere portefølje hvorav store deler er å finne i sortimentet til Vinmonopolet. Foruten Tripel, Dubbel og Blond kan man nå få tak i Isid’or (7,5 %); en solid belgisk ale, Quadrupel (10 %); det ultimate lagringsøl, og i tillegg Quadrupel Oak Aged (10 %). Som ikke det var nok får man også tak i Witte (5,5 %); en wit, og Bockbier (7 %) som er omtalt under. De fleste av ølene fås til og med kjøpt i både 33 cl. og 75 cl.

La Trappe Bockbier: 20140523_161258

Ølet har en dyp rødbrun farge og er nokså uklart. Skummet er såpeaktig, stort og med en beige farge. Aromaen har en forventet maltrik karakter med preg av tørket frukt, lær, rugbrød. nøtter, litt brent malt, men også belgisk gjær, banan, litt krydder og humle.

Lærpreget kommer mer tydelig frem i smaken hvor kakao, nøtter og brent malt dominerer. Munnfølelsen er glatt, og i forhold til mange bockøl som kan være ganske søt, så ligger bitterheten på dette ølet på et medium nivå. Helhetsinntrykket jeg sitter igjen med er at dette er en solid bokk med et maltrikt og balansert uttrykk. Mulig smaken er litt forsiktig i forhold til de beste norske bokkøl.

Link: http://www.latrappetrappist.com

 

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: