Gå til innhold

Bådin med festivaløl

mars 23, 2014
tags: ,

946426_386022438169977_1083591206_n

Helgen 21. – 22. mars var det duket for Bodøs nye folkefestival, Folk og fisk. Festivalens fokus er på lokale tilbydere av mat- og drikkeprodukter, samt en musikkdel på kveldstid. Festivalen holdes i byens overbygde del av Storgata, mest kjent som Glasshuset, 20140322_124357[1]og var denne helgen fylt av boder og folk og en scene. Her kunne man smake lokale sushiretter, spise sjokolade fra Lofoten og drikke kaffe fra verdens nordligste kaffebrenneri. Byens mikrobryggeri, Bådin, hadde naturlig nok fått en flott og sentral plassering på festivalen, og på deres stand kunne man smake på tre av Bådins øl. Etterspørselen etter Bådins øl er stor, og de fleste som stakk innom standen deres lurte på om de kunne kjøpe meg seg hjem eller hvor dette ølet var å finne. Desverre er det ikke lov å selge sterkøl slik til hjemmekosen, men heldigvis er Bådin tatt i de lokale Vinmonopolene i Bodø.

20140322_120600[1]

For anledning festivalen hadde Bådin brygget et eget øl; Folk og Fisk (5,6 %). Dette var et øl de kalte gårdsøl, og er enkelt beskrevet som en velhumlet saison på 36 IBU brygget med humletypene Galaxy og Pacific Jade. I glasset har festivalølet en uklar 20140322_120744[1]lys oransje farge med et off-white-farget, medium skumhode. Ølet ser både friskt og innbydende ut; et skikkelig påskeøl kanskje. Aromaen er umiddelbar fruktig med preg av sitrus, fersken, belgisk gjær og med en lett krydret touch. I smaken kommer det fram mer krydder og belgisk gjær. Dette også sammen med noe såpeaktig og tydelig gressaktig humle mot slutten. Munnfølelsen er glatt, og har en humlebitterhet på et middels nivå som varer godt inn i ettersmaken.

Dette var en god opplevelse fra Bådin, og ølet oppleves virkelig som en mix mellom en saison og en IPA. På litt kaldere temperaturer er humlen mer synlig, men etter hvert som ølet varmes opp i glasset kommer det også fram mer krydrede og fruktige toner som kjennetegner en saison. Dette er så langt det beste ølet fra Bådin, og jeg håper virkelig dette ølet blir å finne igjen snart, kanskje som et flott sommerøl.

Link: http://baadin.com/

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: