Gå til innhold

Port Brewing Anniversary Ale

juni 9, 2012

For oss som har mulighet til å stikke innom spesialpolene med jevne mellomrom, er ikke øl fra Port Brewing og Lost Abbey ukjent. Dette bryggeriet fra San Marco i California har levert godt med flasker til disse to polene det siste året, både i Port Brewing-serien og dets belgisk-inspirerte ølserie Lost Abbey. Port Brewing Anniversary Ale blir brygget hvert år for å feire bryggeriets fødselsdag. Ølet er en kraftig dobbel IPA på 10,5 %.

Dette blir en smule relativt med tanke på siste tidens nyheter om Mikkellers samarbeid med Lervig om å lage en øl de klassifiserer som en trippel IPA (!) på heftige 14 %.

Tilbake til Anniversary Ale har dette ølet en farge som ligger mellom oransje og rav, og er nokså klar i glasset. I tillegg ser den ut til å være ganske så karbonert. Dette gjenspeiles i et stort off-white og kompakt skumhode hvor vi kan trekke likehetstrekk med pisket eggehvite.

Aromaen er ikke uventet dominert av humle, men også en del tropiske frukter og noe metallisk med et snev av alkohol til slutt. Smaken starter gansk fruktig med appelsiner og annen mer tropisk frukt. Mot slutten kjennes litt alkohol, og det slår inn en myk og fin bitterhet som varer lenge etter man har svelget ølet. Munnfølelsen er også myk og glatt. En balansert og kraftig dobbel IPA.

Link: http://www.portbrewing.com/

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: